göteborg

Vi åkte till Göteborg förra helgen :) När vi åkte på lördagmorgonen var det jättefint väder.
Mellan Borås och Göteborg började det regna. Inget kul med tanke på att de var tävling ute på kvällen.
Strax innan Göteborg kom det fina vädret tillbaka :)
När vi väl kom in till Göteborg skulle vi försöka hitta hotellet  som vi skulle sova på. Tänkte passa på och slappa lite innan tävlingen skulle börja. Trodde vi iaf.
kan säga att det INTE är lätt att hitta till Best Western på Skeppsbroplatsen. Speciellt inte när man åker i en stor Iveco. fick tag på en karta och förstod på ett ungefär vart vi skulle...problemet var attt det var en bussgata i vägen. Men efter något trafikregelbrytande kom vi iaf fram till hotellet. Checkade in och insåg att vi lika gärna kunde åka till Backaplan direkt. Dit hittade vi lätt. Var där och snurrade när vi letade hotellet.
Kvällen var jätterolig och tävlingen gick bra.
Precis när vi hade plockat ihop och körde ut från parkeringen började det regna :) Vi har tur med väder :)
Åkte till hotellet och slocknade nästan direkt. Efter att pontus fått inviga badkaret haha.

På söndagen gick vi upp och åt frukost och tog det lugnt och fixade oss innan det var dags för nästa anhalt: LISEBERG. Vi var lite oroliga för att det skulle regna men när vi vaknade på söndagsmorgonen såg vi bara blå himmel och sol utanför fönstret.
Vi var lite tidiga (sisodär 1,5 timme för att vara exakt). Läste lite på skyltar runt om och upptäckte att nickelodiendagen(vet faan inte hur just det stavas) var just den dagen. Då förstod vi varför småtjejerna satt och väntade. Tog en promenad och när vi kom tillbaka var det kö in. Men in kom vi och köpte åkhäfte.
Pontus och jag började med att åka nya berg-och dalbanan för barn: Rabalder.  Väldigt roligt tyckte både jag och Pontus. Lyckades komma när det knappt var någon kö.
Därefter åkte vi: Lilla Lots, Ponnykarusellen och Kaffekoppen.
Sedan åkte Pontus Knatterallyt och Farfars bilar själv. Han var jätteduktig på att köa själv :)
Medan vi väntade på att han skulle få åka Farfars bilar träffade vi Lisebergskaninen.
Efter det gick vi till Flygkarusellen. man skulle trycka på en knapp för att planet skulle lyfta. Gussa om någon tryckte hela tiden så flygplanet var alltid högst upp haha.
Sedan villa Pontus åka Små grodorna. En miniversion av uppskjutet. Har aldrig sett den minen på honom när han åkte den. Supersöt :)
Sen tyckte Rikard att jag skulle få jobba lite. Så han skickade mig och Pontus till Cykelturen. Där skade vuxna cykla för att planet ska vara i luften. Det var förbannat jobbbigt eftersom det inte var något motstånd när man cyklade. Men Pontus hade kul iaf. Och Rikard också. Sedan tog vi en tur i sagoslottet. Då dög det inte med bara mamma utan pappa fick också följa med.
Efteråt var vi ganska hungriga. Så Rikard och Pontus gick och ställde sig i kön till en korvkiosk medan jag gick och köade till nya attraktionen som heter Hanghai. Älskar den!
efter korvarna köade vi till Flumeride. Gissa om nån var lycklig när han blev blöt (satt längst fram)!
Sen skickade de upp mig till Lisebergsbanan medan de gick och köade till Rabalder igen. Jag hade åkt banan innan de ens hade kommit innanför tak. Så det var lite väl mycket kö!
Efter sista åkturen tog vi en glass och då kom en kanin utklädd till bandit och satte sig hos oss. han skulle gömma sig.
Tiden sprang iväg och parkeringstideden höll på att gå ut. Dessutom började det komma mörkare och mörkare moln på himlen. Så vi åkte hemåt. Strax utanför Borås kom spöregnet :)
Det var någon som somnade väldigt snabbt i bilen.
Kom till Linköping vid nio ungefär. Var väldigt skönt att komma hem. Innan vi kom hem hem åkte vi förbi Berga och lämnade Flumridekortet till Pontus farmor och farfar.

RSS 2.0