lördag

Det blev innebandy, busfabriken och presentinköp....
O nu blir det vila...


hmhm

Jaha vad har hänt idag då?
Ja inte allt för mycket. varit i skolan som vanligt och efter det har jag mest slöat med Pontus. Käkade pizza, och fredagsbråkade, och nu fixk jag äntligen Pontus i säng. Haft två huliganer hemma....

Jippii

Fick ett glädjande samtal för en stund sen. Det var en kille från Claes Ohlsson som berättade att han hade lagt undan en ny mobil till mig. Han hade försökt nå serviceteknikern utan framgång och nu ville han inte hålla mig på sträckbänken längre.Killen som ringde har ringt mig tidigare och det är så skönt att veta att det finns follk som inte ger upp vad gäller problem. Han är en klippa.

Dagen har ananrs idag bestått av surf,tandis, plugg och shopping.

Fick sällskap av Sazsa på shoppingturen och hos tandläkaren.
Pontus somnade på Hemköp runt 18 och sover fortfarande trots avklädning, förflyttning mellan vagn-hallgolv-soffa-säng.
Hoppas han sover resterande av kvällen så han är pigg imorn bitti.

onsdag

Ja idag började skoldagen med en usel föreläsning kl 8. Föreläsaren sa själv (tre gånger) att vi inte skulle anteckna,
Därefter delade vi i projektgtuppen upp fråeställningarna mellan oss.
kl 11 var jag på intervju om hur det är att vara student med barn.
Eftermiddagens föreläsning och kemilabb var riktigt intressanta och givande (kors i taket).
Det blev en tidig kväll för Pontus. Redan halv nio kom han och sa att han var trött så det var bara att påbörja nattningen med allt vad den innebär. Hostmedicin osv...

Tisdag

Dagen började ganska bra faktiskt. Fick iväg Pontus till dagis och åkte sen till universitetet. Sov igenom halva föreläsningen men wtf. Pontus har hostat hela natten...
Var sen ute i Tornby och fixade lite med Bunke. Lunchade och hämtade Pontus tidigt. Väldigt tidigt för ovanlighetens skull. Väl hemma lekte han och jag surfade. när jag just börjat med disken plingar det på dörren. Gissa om både jag och Pontus blev förvånade när Rikard kom in. Han sa på sms att han slutat vid 16. Eftersom kursen var i Uppsala räknade jag med att han skulle vara hemma runt 19. Men redan vid 17 var han alltså hemma. Pontus och han busade en stund. Och efter en liten stund återgick Pontus till att leka med sina bilar i soffan. Hrlt plötsligt ramlade han ner från soffan. så lessen som han blev fick han sitta o gosa i mitt knä. Det tog inte lång stund innan han somnade. Han var så trött innan han ramlade också. La ner honom i vår säng och där har han sovit o hostat omvartannat. Strax inan 22 lyfte jag upp honom för att lägga honom i sin säng. så vi tog en tur till toan (vilket var välbehövligt) och fixade lite hostmedicin. Väl i sängen hann jag kanppt läsa en bok för honom innan  han somnade om. Pluten.

Nu ska jag ta tillfället i akt att lägga mig och gosa med min karl och förhoppningsvis somna innan tolv för en gång skull

Ensamma

Ja idag har vi varit ensamma här hemma. Eller ja jag har ju varit på universitet och Pontus på dagis men därefter har vi varit ensamma. Rikard åkte redan hslv 7 upp till Uppsala.
När jag  kom till dagis o skulle hämta Pontus berättade personalen att hans glasögon hade gått sönder. Ingen fara ju. Sånt som händer var min reaktion. Han är ju liten men vi har ju varit bortskämda med att hans glasögon nu hållt i nästan ett år. Nu var det ju dock inte hans fel heller. Det var en kompis som ville testa glasögonen och helt sonika gått fram och försökt slita av honom dem.
Efter det var det bara att gå hem o ringa synsam och höra om garantin täcker sånt. Vilket det gjorde. Pontus fick ett kort hundkompisbesök. De åt lite smörgåsar innan det var dags att lämna tillbaka Lotus och ta bilen ner till stan.
Väl ner hade vi sån tur så de kunde byta ut skalmen direkt. PÅ vägen därifrån "råkade" vi komma in på Netto och bestämde oss för att köpa vindruvor som vi skulle lyxa till det med ikväll.
Så nu blir et tv-kväll med vindruvor för oss.

Sen blogg

men wtf... Idag har det hunnits med mycket.

Först vaknade vi av att Pontus kom in till oss o var jättestolt för han hade sovit hela natten alldeles själv (yeah right. han glömde de två gånger han tjöt o mamma fick komma o gosa. Ena gången drömde han nog om päron för mitt i gråten fick han fram "jag vill ha päron") Sen konstaterade han att det var snö ute idag. Och att han ville till dagis. Hahaha.

Vid tolv skulle vi fika med T och på vägen dit lyckades vi träffa Maria så vi pratade litegrann.
Fikan med T var väl inte så lugn. Pontus sprang runt bordet och hade STORA problem med att sitta still. men men. När vi fikat klart tog vi en snabbis på stan innan vi skildes åt vid bussen. Stackars T skulle köra bil i modden. Dessutom tilltog snöfallet medan vi åkte buss så jag antar att T hamnade mitt i det.
Väl hemma lades overallen och vantar på elementet för uppvärmning.

Vi hann väl vara hemma nån halvtimme-trekvart innan det var dags att bege sig till en outforskad lekplats(för oss iaf)
Vi hade nämligen bestämt med Bella och Nicki att vi skulle passa på att träffas en snabbis och utnyttja snön. Så det blev att ta fram hårtorken och värma Pontus kläder  (innan hårtorken helt plötsligt sa upp sig.) På med termobyxor och snowjoggers för mig och fram med pulkan. Och barnen hade jätteroligt. De åkte pulka och lekte ihop och smågnabbades ibland. Bella och jag passade också på o leka av oss. vi kidnappade barnens pulkor och åkte vi med. och sen försökte vi få barnen att göra snögubbe men det slutade med att Nicki satt i sin pulka medan Bella rullade bollen till kroppen och Pontus hittade nåt hus att leka i medan jag gjorde snögubben. Barnen hittade dessutom en rutshkana (hur det nu stavas) som de tog ett par turer i.
Vi hade jättekul. Synd att tiden går så fort bara.

När vi hade lekt ett tag var det dags att gå hem och lämna pulkan och bege sig till affären en kortis. Trodde (och hoppades på) att Pontus skulle stanna hos pappa medan jag handlade men inte. Men det märktes på hemvägen att han började ångra sitt val att följa med för då var benen frusna och trötta. 

Nu på kvällen har vi mest tagit det lugnt och ätit gott.

Imorgon blir jag och Pontus énsamma. Rikard ska på kurs i Uppsla. Lyckosten ska bo på hotell imorn natt. Tycker det är lite orättvist att han ska få basta och bada i pool och dessutom få hotellfrukost på tisdag.
Aja vi får se hur mamma och Pontus ska lyxa till det imorn.
Nu är det nog dags att lägga sig ocxh kramas med kudden.

Sov så gott ni som läser

aj

Jag gick just in i väggen. Och lyckades träffa en av väggarna som var gjorda av betong. Pontus bad mig blunda för han hade en överraskning så jag blundade och bad honom leda mig... Han gick igenom valvöppningen men jag gjorde det inte. aj vad ont jag har nu.

Annars har dagen varit väldigt seg. Jag och Pontus skulle träffat Bunke vid ikano men det blev inte så. så dagen har spenderats till största delen i sängen.
Jag och Pontus gick och handlade förut medan Rikard fixade lasangette. Mums.
Pontus som är lite kräsen med mat ville ha pasta. Nalle-Puh-pasta närmare bestämt. När pastan var klar ville han inte äta där vi åt utan han ville äta i sovrummet vilket han självklart inte fick. så han tog helt enkelt sin tallrik. Jag upptäckte det på vägen dit och skulle just stoppa honom. Då tappade han tallriken så det blev pasta på vardagsrumsgolvet och tallriken gick i två bitar.  Inte så kul.

Fredag igen

Ja dagen har varit... slapp... försökt plugga lite men är lite irriterad och funderar på vem som bestämt vilka artiklar som ska vara med i kurskompendiet.
Kvällen verkar bli lugn. Rikard ligger och sover och Pontus pusslar lite. Får se vad som händer som sagt.

Lugn

Ja idag har det varit väldigt lugnt. I förmiddags var Lotus här. och på eftermiddagen var man på projekthandledning.
Efter dagis gick jag o Pontus och handlade lite. Det blir kladdkaka med grädde ikväll. Mumsigt.
Pontus hade gjort tre alla hjärtansdag teckningar till mig, Den lilla sötnöten.

Gammal

Ja fy faan vad gammal jag känner mig.. Måste ha gjort något med lårbenet. Har jätteont och det kom väldigt plötsligt.

Dagen började med att jag hade ställt klockan för sent så det blev lite smått stressigt till dagis och skolan men vafan I´m superwoman. På en timme kyckades jag väcka Pontus,få på oss kläder, ge honom te och bre smörgås till dagis, letat efter diverse saker till skolan, klätt på oss ytterkläderna, lämnat pontus på dagis OCH cyklat till universitetet. Kom t.o.m 10 min innan föreläsningen började :-)

Och föreläsningen var väl sådär. Mycket prat om kartan. Men  men sen var det bara att åka hem och göra vad man ville. Funderade på att lägga mig men det blev visst inte så. Fastnade nånstans ;-)
Innan jag hämtade Pontus från dagis kom Bine in och lånade datorn.

När Pontus kom ut från dagis upptäckte han att jag inte hade med mig min cykel så han började gråta massa. Han slutade inte gråta förrän jag sa att vi kunde se om Johan och Mia var hemma. Det var de dock inte men vägen hem gick därefter lite lättare. Vi tog ju en ny spännande väg hem :-)

Väl hemma hann vi inte ens låsa upp ytterdörren innan Pontus ville hämta Lotus. "Lilla" Lollo fattade vinken direkt. Han är så söt. Bine fick lite vila. Lotus upptäckte sig själv i en av våra lampor (spegelbild på rostfritt) så han försökte hävda sig lite och skällde ut sig själv haha. Han och Pontus var så söta. Lotus la sig på Pontus tröskel och halvsomnade och Pontus byggde tågbana. Han behövde lite hjälp med banan så jag gick in och skulle hjälpa honom. Satte mig ner och efter en liten stund kom något svart och brunt och satte sig i mitt knä :-) Lotus är ju så himla liten *host*
Efter en stund la han sig på Pontus golv och somnade typ.

Nu ikväll blir det lite mat och sen sitter jag klistrad framför tv´n kl 21. Grey´s anatomy börjar ju igen haha

Semlor

Dagen började med en tripp till Åtvid med skolan. Inte så spännande besök . Inget nytt direkt.
Sedan var det projektarbete på eftermiddagen.
Pontus hämtades lite tidigare idag. När Rikard kom hem hade han handlat semlor. Så efter maten blev det semlor. just nu kollar Rikard och jag på varsit tv-program medan Pontus bygger ihop sin Mack och Blixten.

Imorn är det kort dag på universitetet.

Gul

..tyckte Pontus att vi skulle ha som rubrik idag. idag har jag pluggat och surfat. och när Pontus slutade dagis åkte vi bort till Rikards jobb. Sen åkte vi in till stan och fixade Pontus glasögon och lämnade in min telefon ...IGEN. Kvällen har spenderats med matlagbibg och  lite tv. LHC spelar just nu så Rikard sitter nästan klistrad i soffan haha. Jag ska strax sätta mig och skriva rent.

söndag

ja söndag igen då. Ville verkligen inte gå upp idag. Det var så skönt i sängen. Men men det blev till slut dags att ta tag i det.
Pontus vaknade 10 och berättade för mig att det var morgon.Jag frågade om han var säker. Han svarade att ja. Titta solen går upp nu. Sen började han busa med Rikard genom att ta hans kuddar och kasta ner dem på golvet. Vi busade allihop i sängen i nån halvtimme. Uppskattar verkligen vår busstundr då hela familjen busar. Självklart uppskattar jag stunderna på vardagsmornarna då man sitter med pontus i knät och myser samtidigt som han dricker sitt te´. Jag älskar min son.
Just nu har jag en son som tjatar om godis. Haha in his dreams säger jag om det.
Annars spenderas dagen med lite plugg tror jag. Rikard är i garaget en stund.

Alla hjärtans dag

Ja den dagen spenderas med familjen. Kollat lite hockey nu. Skitmatch igen. Ikväll blir det att ti

Gårdagen var  riktigt roligt. Kul att träffa Bunke igen. mycket dricka blev det. Och mycket trevligt folk p¨å festen. JAg, Neander och Hallberg ramlade hem runt 4.

mycket att göra

Ja idag har jag fullt upp. Ska städa, välja kläder tills ikväll, plugga och fixa i ordning inför ikväll... Allt förutom det sista fixet bör göras innnan kl 15 idag då jag ska hämta Pontus på dagis. Sen är det bara att invänta Rikard och Klas och till slut ta sig till innebandyn och möta upp svärmor och svärfar som ska se till pontus medan Rikard spelar sin match. Efter det är det bara att sätta sig på bussen till Sazsa. Just det måste kolla bussar också innan vi ska åka. haha stressa delux. Kanske borde käka innan man åker också. Och kanske kurera min stackars röst som på nåt konstigt sätt gick och gömde sig imorse. Tror den käde på sig att det var fest på G.

Studiedag

Ja idag har snutten studiefdag så jag passade på att åka in till stan med honom för att få honom klippt. Passade på och inhandla alkohol till imorn. tror det kommer bli en lyckad kväll med folk från alla möjliga ställen ; )
Ska äntligen få kramas lite med Bunke också. det var evigheter sen. O vem vet kanske till o med lyckas fylla honom i ölspelet  : )
Dessutom kommer Neander hit imorn. Det var länge sen man såg honom också. Blir ju så när man nästan bara ses på tävlingar.
Ska snart ringa Bella och bestämma nåt ang Pontus och Nickis playdate ;)
Ikväll blir det semlor för familjen Gustavsson/Karlsson

Till mamma

Tänker på dig men vet att du vakar över oss. Vila i frid

11 feb

Ja idag är det 11 feb. Exakt 21 år sedan min kära mamma hastigt lämnade oss.
Som ni förstår var jag inte så gammal så har inga starka minnen men hon var ändå min mamma och betyder mycket för mig.
Har tänkt en del på henne undr dagen. När jag kom hem efter dagis ringde mormor. Vi prtade om både det ena och det andra. Härligt att höra hennes röst


-

Här händer inte allt för mycket.
Pontus somnade i vagnen på väg hem från dagis och Rikard ligger i sängen. Tror han sover också.
Jag har svinont i magen men men. Ska strax börja diska och försöka få lite liv i grabbarna grus. Imorn är det föreläsningar på schemat hela dagen. Hoppas de är bättre än dagens sista.

v7

Dagen började med projektarbete med gruppen. Det var givande. Sedan hade vi en föeläsning som introduktion. Den var väl sådär. Fick reda på att vi ska till Åtvid nästa tisdag. Som om man aldrig gått runt i det brukssmhället och pratat om koppar och Facit. Haha men kul att man får åka till Åtvid på skoltid.

Jaha

Söndag idag då. händer inte överdrivet mycket idag kan jag väl säga.Vaknade 8.45 av att Pontus kom in till oss och klättrade upp på min mage och gav mig puss och kram och berättade att det är morgon nu. Han verkade utsövd iaf. Inte så konstigt med tanke på att han somnade ganska tidigt.

Rikard är just nu i garaget en sväng.

Gårdagen var en skön slappdag. låg i sängen nästan hela dagen. Och på eftermiddagen blev det tacos. Pontus var så söt när han plockade i allt han skulle ha.Dock verkar han vara halvt vegetarian. Han gillar inte köttfärs... Inte ens köttfärssås. Men men. Melodifestivalen igår var ju urkass. Marie borde gått vidare. Och vem i hela jävla helvete röstar på Caroline????
Efter melodifestivalen blev det en lång väntan innan Rikard skulle vara fyllechaffis. Försökte hålla mig vaken tills han kom hem igen men det gick inte. Jag var så trött.

Match

Ja idag hade Rikard match. Ja det gick väl inte så bra... förlust blev det. men  träffade Danne iaf. Han skulle spela match efter Rikard.

slutet

Ja nu är vi i slutet av veckan. Jag har fixat här hemma idag. Pluggat och ringt massa samtal. Just nu väntar vi på att Rikard ska komme hem och dusha och sen ska vi ut till Ikea med Micke och sen till ÖB.

orka

Kom nyss hem från seminariet som var skitonödigt. visst roligt med diskussioner men vad gav det? inget. vår lärare glömde dessutom bort att låta vår grupp redovisa vår textanalys... men men fick trevligt sällskap hem iaf. anton slutade samtidigt som mig så sällskapade

*host*

Jaha dags att straxt dra till skolan och g¨å på ett seminarium. sen hem och sen hämta pontus och ta med honom till skolan igen på projekthandledning.
den jäkla hostan verkar aldrig ge med sig men men'

Onsdag

Pontus fick följa med till skolan idag och hämta tentan

: )

Dagen började bra. Fick iväg Pontus till dagis. Åkte till skolan. ´Föreläsningen var kanonbra och jätteintressant. Därefter skulle vi ha grupparbete men redan efter typ 5 min (10.15 ca) då dagis ringde och påpekade att det verkade som om Pontus hade ögoninflammation. Så ringde till Rikard men han hade fullt upp på jobbet så det var bara att cykla till dagis och hämta snutt. Satt här o gosade med honom en liten stund och helt plötsligt somnade han. så jag passade på och ringa lite samtal.

Sen ringde Sazsa och medan vi pratade kollade jag upp tentaresultatet och började gråta av glädje i telefon. Fick godkänt vilket jag absolut inte trodde att jag skulle få.
Så ikväll ska vi fira på något sätt.

VFU

Idag hade vi fältstudier. det var väl sådär. <inte så givande men skönt att göra annat än att bara sitta på föreläsningar. Rikard var hemma med Pontus som dels inte ville gå till dagis och dels hade lite feber.
Kallt som tusan var det ute idag.

idag

Idag blir det att snabbt åka till apoteket i tornby och sen hem och plugga plugga plugga.

RSS 2.0