Så blev håret



Inte det rödaste jag haft men det duger. Svårt att fota den rätta nyansen bara. Skimrar mer i rött  i solen.

Hmmm

Här har väl inte hänt så mycket nämnvärt...
Har just nu praktik....Jättekul är det.
Färgade nu ikväll mitt hår. Blev lite sugen när jag såg den röda färgen i affären. (är lite svag för nya röda nyanser)
Blev riktigt snyggt även om det inte var det rödaste röda som jag haft. men helt klart godkänt med råge haha.
Imorn är det dags för lite cykelfix. Dessutom ska Pontus få nya sandaler.Med Blixten. Gissa om någon längtar! Dessutom hittade Rikard en blixtenkeps på HM´s hemsida så vi hoppas vi hittar den ute på Ikano imorn. Pontus har skött sig ganska bra i veckan och blir bara sötare och sötare hela tiden.
det enda problemet just nu är att han äter ganska dåligt... men han har alltid varit periodare. Vi har iaf börjat sätta upp magnet för varje dag han äter bra på dagis. Får även magnet när han äter bra hemma. Hade det systemet ang sova i sin egen säng men vi övergav det. Han sover jätteduktigt i sin säng ändå.

Summering

Fredagen: gick till Bitte för mat och trevligt umgänge. Pontus hittade en ny kompis. Robins flickvän. Hahaha de hade jättekul och när de varit ute och lekt en stund (han, Robin, Louise) skickade han in Robin. Han fick inte vara med och leka längre. Till saken hör att Robin är född 85, Louse 86? och Pontus 05. Kan lova att det var nån som somnade fort när vi kom hem. Fick skjuts hem av snälla svärmor.

Lördag: gick upp tidigt för att åka till lilla Åtvid. Var dock färdiga långt innan vi skulle åka så vi tog en tidigare buss till resecentrum. Där såg vi att ett tåg stod på perrongen (skulle tagit buss) så vi skyndade dit. Pontus var helt förstummad hela resan. Fanns ju massor att se. Sjöar, broar, lastbilar, hästar, skog osv. Väl nere i åtvid hann vi inte ens gå över bron till centrum innan vi träffade folk vi kände. Den första var min farbror Bodda. Därefter följde de i stril ström. Tror hela åtvid mfl var där. Förutom pappa,Marie, Hampus och Håkan träffade vi Mia med bebis, Thina,Sofie, Jennie, Dan, Bunke mfl. Dessutom var det lite släktkalas. Mormor, Karl-Axel, Håkan, Gun-Britt, Anna, Ellen och Johan träffade man inne i Getinggallerian. Senare mötte man även moster Ammie. Mormor frågade om vi skulle ut till Berg sen. Efetr en liten funderare kom vi väl fram till att vi skulle ta en tur dit. Men innan dess skulle det åkas karusell. eller ja köra tåg på en räls snarare. Morfar fick se en ny sida av Pontus. Den som springer iväg när man lyfter ur honom ur sulkyn haha. Men till slut tog vi oss till Netto för lite onyttigfheter och sen skjutsade pappa bort oss till Berg.
Efter lunch hos mormor och Karl-Axel tillsammans med Maj, Reinhold, Ammie och Johan gick Pontus och Ammie ut till lekparken en stund innan  tog vi oss till stora staden igen. Pontus somnade innan Grebo. Och vaknade i Hejdegården när farmor lyfte ur honom ur vagnen. Jag har en så snäll svärmor som hämtade oss vid bussen. Åkte till Berga för att äta lite påskmiddag. Pontus fick sitt påskägg och blev riktigt glad. Han fick även med sig farmor och mamma ut till lekparken en stund. När vi väl kom hem stöp vi nästan i säng :)

Söndag: gick upp skapligt och började städa lite och packade inför vår resa. Bjöd in Bine och Lollo på lunch. Fläskpannkaka stod på menyn. Även denna dagen var vi klara tidigare än väntat och eftersom mitt förslag att vi skulle gå ner till stationen röstades ner av Pontus var det bara att sätta oss på en buss ner. Istället för att bara sitta och vänta tog vi en tur till Priso-Klippet. Pontus skötte sig exemplariskt både under snabbturen i affären och medan vi väntade på bussen. Till slut kom bussen och när vi åkte förbi Gränna såg Pontus vattnet och det var jätteintressant. (det fannas visst hajar där i). Väl i Jönköping vänade Rikard på oss. Och Pontus blev riktigt glad när hjan klev av bussen och mötte sin saknade pappa. Vi gick till hotellet som låg i stort sett mitt emot stationen. Pontus hittade hotellsängarna och var bara tvungen att busa av sig lite. Rikard var bakis men det satruntade Pontus i. Mina pojkar tog en dusch medan jag satt och pratade med Morre och Dreddan. Gick ner till resturangen men den var stängd så vi fick gå till Bishops istället. Beställde maten och satte oss o väntade... o väntade... o väntade. medan vi väntade kom ett annat sällskap in till rummet där vi satt(fanns plats för två sällskap i det rummet) Till slut kom servitrisen in med mat. Eftersom vi beställde för det andra sällskapet trodde vi att det var vår mat. men tji fick vi. det var tydligen det andra bordets mat. När vi väl fick in vår mat fattades två personers mat. Henke och Hallin beställde efter oss men innan det andra sällskapet. Hallin fick sin burgare  men inte Morre. Henke var den enda som hade beställt ribs. Servitrisen kom in och sa att de tog lite längre tid. Till slut kom Henkes mat. han fick sina ribs. Men Morre som beställt hamburgare fick också ribs. Eftersom vi väntrat länge och var hungriga högg vi till slut in på maten.  Efter maten gick vi till rummen igen. Vi var så trötta så vi gick o la oss nästan direkt.

Måndag: började dagen med god hotellfrukost. Sen packade vi ihop våra saker och åkte till Elmia. gick runt och fotade massa. Pontus bestämde genom att säga "fota den, fota den, fota den" haha så blev MYCKET bilder på olika bilar. Vid lunch lyckades vi träffa Chris från Rorri racerbil. Till slut hittade vi även lilla Rorri ( som var höjdpunkten för Pontus). Såg dessutom Batman. Sen gick vi ut och Pontus fick åka lådbil. det gick väl hyfsat för att vara första gången haha. 
Rikard var ju nere på Elmia för att tävla och han kammade hem tre pokaler. 2 förstaplatser och 1 andraplatser.
när tävlingarna var slut var det dags att packa ihop. Jag fick köra Iveco.buss hem. Jag har nog inte kört nån större bil än vår v40 innan. Men det gick bara bra. Eftersom Rikards lampor på  kärran inte funkade bestämde vi oss för att ta av vid Mantorp och ta de mindre vägarna för att slippa polisen. Strax innan avfarten till Mantorp stod dock polisen och hade just släppt i väg en bil. De körde om mig och la sig bakom Rikard. Svängde iaf av. Men eftersom jag behövde tanka svängde jag vänster och rikard svängde höger för att underlätta om de skulle börja blinka. När jag väl kom fram till Statoil kom jag på att jag var tvungen att kolla var tanklocket satt. Så stannade vid lastbilarna. Upptäckte dock att locket var låst och att jag inte visste vart nyckeln var. Fick Morre till att ringa upp och efter en stund kom han på attd en antagligen låg i ett fack i bilen. Tack o lov för det! När nyckeln väl var hittad hörde Rikard av sig. Han hade haft tur med snälla poliser :) Så till slut lyckades vi få hem alla 3 bilar till Ryd.


Hmm

Ja idag var det vsst skärtorsdagen. har haft besök av TYP två omgångar påskkärringar/påskgubbar. Den senaste var knappt utklädd och frågade: bus eller godis? Men hallå! lite fel va? hahahah

Hursom är det just nu skönt med påsklov. Jag och Pontus är just nu lite hundvakter. Bine kommer sen och ska bjuda oss på pizza. tackar man ju inte nej till.
Rikard åkte i stort sett direkt när jag kom hem från skolan.

Helgens planering ser ut såhär:
ikväll:     pizza, tv, godis o kanske popcorn.
Fredag: Middag hos Bitte med bl.a. svärmor och svärfar. Gillas starkt av Pontus.
Lördag: vet ej. ev Åtvid o påskmarknad.
Söndag: 16.55 går bussen ner till Jönköping med mig och Pontus som passagerare.Första gången Pontus åker buss så långt. kvällen spenderas på hotellet.
 Måndag: Elmia. utställning, tävling. Pontus ska få träffa en av sina idoler

Uppdatering

Kanske dags med en liten uppdatering då.
Lördagen började med städning. Pontus gick ut och lekte på gården för första gången. Han lekte med sin dagiskompis Julia (som bor mittemot) och hennes storasyster Kelly. Vid lunch kom farmor och farfar och hämtade Pontus.
Så fortsatte städa tills Weronica dök upp 
Vi började med att dra till willys för att inhandla groggvirke o lite mat. Fick bli en hemmagjord pizza. Hahaha ja det var en lite speciell pizzadeg man fick hahahaha.
Sedan gick vi igenom vad vi skulle ha på oss. Det var ju bara att hälla ut kläderna på sängen och välja o vraka... ok jag la inte ut alla mina kläder på sängen. Det skulle inte få plats *host*.
Som vanligt sprack ju tidsplaneringen något.
Hade tänkt åkt hemmifrån innan Rikard kom hem med Pontus men det bidde inte så. (Rikard var på domarkurs under dagen och Pontus var med farmor och farfar på påskmarknad och på kollo hela eftermiddagen och kvällen). De ramlade in precis när vi skulle fixa det sista. Som tur var blev inte Pontus så ledsen över att mamma skulle iväg utan honom så det gick bra.
Tog bussen till Fredrik och där satt vi och smådrack och pratade med Fredrik och Malin och två kompisar till dom.
Rörde oss därefter till Nationernas hus där det blev öj öj let´s röj hahaha. ¨
Det första vi gjorde var att gå till studentbaren där vi träffade på Turtels. Hahahah skitkul faktiskt. Därefter gick vi runt o kollade in alla dansgolv. Fanns musik för i stort sett alla. På nåt konstigt vis drogs vi till dansgolvet med 90-tals klassikerna.
Träffade även ett Jasplan och stället där det krashade. Även Soff-i-propp fanns representerad. Och inte för att glömma alla SPICE GIRLS.
Nere i studentbaren hittade vi bananskids eller banankolor som man sa på Allé. Där nere fanns även en uppblåsbar pool med bollhavsbollar i. På nåt lustigt vis lyckades det bli boll krig där. Förstår inte varför *ser oskyldig ut*. Det var INTE jag som började. Hahaha men jag är stolt över att jag var så träffsäker som jag var. 
På NH fanns såklart även kareoke. Och vi skulle inte sjunga utan bara titta. Detta slutade i två framföranden. Först sjöng jag och Weronica "ooa hela natten". Då drog i stort sett alla från kareokehörnan. Tror folket var rädda för konkurens *host*. Vi hade iaf två hängivna fans. Så när dessa fans skulle upp på scenen och släta av "Staten och kapitalet" var vi bara tvungna att ge dom moraliskt stöd. Tilläggas bör att varken jag eller Weronica kan nåt annat än refrängen i just den låten. Och till råga på allt både filmades det och fotades under framträdandet.
 Vid kareoken hittade vi dessutom en Tiger som delade ut lysstavar och nötcreme.
Festen var lätt den roligaste festen som jag kan minnas!
Det var två fulla, överlyckliga och fnittriga tjejer som ramlade in på kebabbaren runt 3. I kön hittade vi Andreas Bouvin ( en gammal gymnasiekompis) som var där med en kille som heter Gustav (också gammal skolkompis). Medan vi åt satt vi och pratadre gamla Åtvidsminnen och uppdaterade oss om varandras liv. Därefter haffade jag ocg Werre en taxi och vi var hemma vid 4. Trötta men glada.

Söndagen spenderades i sängen med Weronica(vi låg och pratde åtvidsminnen) och pontus såg på film. Lyckades till slut få lite fart o åt lite frukost hmm lunch *host* och fixade fajsen och helt plötsligt var man något piggare. Tills Weronica åkte hem och Rikard kom hem. Då blev man skittrött igen. Riktigt seg söndag.

RSS 2.0