Fortsättning..

I torsdags vaknade Pontus kvart över 6 och ville komma in och lägga sig hos mig. bad honom att titta på mig och upptäckte då att han inte kunde öppna ögat. Svullnaden i pannan var i stort sett borta men däremot var han mer svullen under ögonbrynet.
Funderade på om man skulle vänta till 8 och ringa vårdcentralen eller om man skulle ringa barnjouren direkt. Det blev barnjouren. Vi blev ombedda att komma dit mellan 8 och halv nio. Så det var bara att gå upp och fixa frukost och kläder och sånt. Lyckades komma lite tidigt men det gjorde inget sa de. Fick gå in på ett rum och vänta på läkaren. Pontus lekte för fullt med sin nya Skopis men helt plötsligt kom han upp i mitt knä och la sig till rätta och somnade. Väckte honom när läkaren kom (samma läkare som förra torsdagen). Hon sa att de tyvärr inte kunde göra något eftersom han fick kortison förra veckan.Men nu var det iaf solklart att det är myggbett som han inte tål.
Så vi gick ner till Clara och umgicks lite. Åt chokladpudding och skvallrade. Sen gick vi och köpte present till Tess som fyllde på fredagen. Det blev även en trpp till Parkleken. När vi väl kom hem ringde läkaren och sa att hon skrev ut ett recept på en medicin som man ska ta när han fått myggbett. Skulle visst förhindra svullnad.

På fredagen tvättade vi och fixade innan vi gick upp till kollo där Tess skulle ha sitt kalas. Rikard kom dit lite senare eftersom han fick stänga på jobbet. På kvällen tog vi det väldigt lugnt.

I lördags var Rikard i garaget hela dagen och under tiden rensade jag Pontus byrå med kläder. Det behövdes verkligen! Sen cyklade vi upp till kollo så Pontus fick träffa farmor och farfar. Efter en stund där fortsatte vi upp till Lill-Valla. Där lekte Pontus massor. Spciellt i rutchkanan (stavas det så?) och linbanan. På väg till cykeln gick vi och tittade på hönsen. Vi mötte även en häst som Pontus fick klappa. Han var jättestolt över det.

Idag (söndag) har jag fortsatt rensa kläder. Har 4 papperspåsar med för små kläder.
Känner att det är en riktigt slödag idag. jobbigt att det är dåligt väder ute.

Astrid Lindgrens Värld...

Idag åkte vi ner till ALV med svärmor..
Jätteroligt var det... även Pontus gillade det.
Hittade en liten badsjö där Pontus plaskade runt som en fisk. Stod böjd över honom och skulle fixa glasögonen och just då ställde han sig upp ganska snabbt vilket resulterade i en blåtira på mamma.
Sen upptäckte vi att Pontus panna hade svullnat upp. Han fick ett myggbett igårkväll :(
Åkte hem och Pontus lyckades somna precis innan Kisa.
Vädret var kanon hela dagen men när vi hade åkt förbi Rimforsa såg vi jättemörka moln och när vi närmade oss Linköping kom regnet. Inte allt för kul. Stannade vid Andreas gatukök och när vi skulle kliva ur bilen öppnade sig himlen över oss:(

Sävsjö

Yes vi är i Sävsjö på tävling. Jag och Rikard iaf. Lämnade Pontus hos svärmor och svärfar vid halv två för att sen åka hem och fixa det sista :) Ikväll blir det badtunna, bastu och alkoholhaltiga drycker.

Senaste dagarna har varit lite knasiga.

I onsdags var vi på öppna förskolan ( jag och Pontus). Upptäckte medan vi fikade att Pontus höger hand var uppsvullen. Eftersom klockan var runt 16 och vårdcentralen stängde då så avvaktade vi till torsdagsmorgon. Pontus hade inte ont, var lika aktiv som vanligt och verkade inte märka av svullnaden särskilt. Hade på onsdagsmorgonen märkt att han kliade lite på handen men det är ju inget speciellt...

På torsdagsmorgonen vaknade vi tidigt för att se om svullnaden hade gått ner, vilket den ej hade gjort. Så blev samtal till vårdcentralen kl 8 och vi blev uppringda 8.30. Fick en tid på vc kl 9 så det var bara att klä på oss och sätta plutte i vagnen och gå bort. Där fick vi vänta ett tag och handen undersöktes. Hittade 3 myggbett på handens ovansida. Men eftersom läkarna (2 st+sköterska) tyckte att handen blivit värre och dessutom blivit något missfärgad skickade de remiss till US barnjour. Svullnaden hade dessutom gått över handleden.
Det var iaf bara att knalla hem och hämta väskan med busskortet och lämna vagnen och sen sätta sig på bussen.
Allt gick snabbt på jouren och de gjorde diverse tester. Han fick ta blodprov för första gången i medveten ålder. Inga problem där inte (idag berättade han för pappa att det kittlades lite och att doktorn varit försiktig).
Sen fick han ta upplöst kortisontablett. det var inte gott men när han fick en Piggelin som belöning var allt ok igen :) Fick även recept på antibiotika och ny tid för kontroll.

Åkte därefter direkt till centrum för att köpa de utlovade vindruvorna (blev visst jordgubbar också haha).
Skulle hämta ut medicinen på apoteket i Ryd men där var just den medicinen slut. Men däremot fanns det i Valla (som vi just åkt förbi med bussen). Bara att ta oss hem igen och hämta bilen (som tur var hade Rikard tagit Ivecon till jobbet)
På apoteket i Valla fick vi vänta jättelänge :( En enda kassa och dessutom nummerlappar för ALLA ärenden.
Nämnde jag alla pensionärer???

Kom till slut hem kl 14... var helt slut i kroppen efter allt farande och dessutom en sömnlös natt.

Idag började dagen med att väcka Pontus tidigt och försöka få i honom medicin och frukost.
Vi kompromissade så han fick äta smörgåsen på bussen. Han ville helst åkt en timme innan bussen jag tänkte ta skulle gå... kompromissade och åkte en halvtimme tidigare haha.
Var lite tidiga på sjukan (skulle vara där 8.30) men det gjorde inget. Fick vänta ganska länge men när vi väl fick göra undersökningarna igen konstaterades att det troligtvist är infektion i handen (eftersom det tog tid innan svullnaden la sig trots kortisonet).
Nu är han knappt svullen alls (iaf var han inte det när vi åkte).
Blev en till Piggelin innan vi äntligen vände hemåt igen för att fixa lite inför Sävsjö/övernattning hos farmor och farfar.

De skulle visst åka till Vadstena med gammelmoster, gammelmorbror och sysslingen Neo. De skulle hälsa på Rikards kusin.

Nu ska jag vara lite social typ haha

5 år

Idag är det exakt 5 år sedan jag och Rikard blev ihop.
Tiden går extremt fort.
Vi får se hur vi firar detta. Något ska det firas med iaf.

För övrigt har jag hunnit med att bli gräsallergiker, varit på Öland, Varit i Valla och umgåtts massor med Pontus eftersom vi båda har sommarlov

RSS 2.0